about

Είμαστε νέοι άνθρωποι που έχουμε σαν στόχο να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε στο έπακρο το «Βοτανικό Χρυσό» που μας παρέχει η χώρα μας. Το τσάι του βουνού που τόσες και τόσες γενιές στο παρελθόν, έχουν εκτιμήσει μέσα από την καθημερινή χρήση του.

Πιστεύουμε ότι η λεκάνη της Μεσογείου και η θάλασσα του Αιγαίου διαθέτει πληθώρα βοτάνων που είναι από τα πιο μελετημένα του κόσμου λόγω και της παλαιότητας του πολιτισμού εδώ, και είναι ευκαιρία για εμάς, αν όχι καθήκον να επιστρέψουμε σε αυτά.

Πιστεύουμε στις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού του βουνού και θεωρούμε ότι πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χώρο εργασίας.

Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στην αειφορία και στην ορθή αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Που πιστεύουμε ότι η λαθραία συλλογή στα βουνά σύντομα θα καταστρέψει αυτόν τον πλούτο.

Πιστεύουμε στο δίκαιο εμπόριο. Θεωρούμε ότι οι πρωταγωνιστές των βοτάνων μας είναι οι καλλιεργητές τους που κοπιάζουν μέσα στα χωράφια και που είναι και οι πιο ριψοκίνδυνοι επιχειρηματίες.

Αγαπούμε την ελληνική φύση και τον πολιτισμό. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας, των ανθρώπων του και των προϊόντων του.

φύση + αρμονία + χαρά + υγεία + ήλιος + έρωτας + πίστη + ελπίδα + αγάπη + γαλήνη + παράδοση + δημιουργία + ιστορία + εξέλιξη + σοφία + φώς

products

Ο στόχος της Aegean Blossoms είναι να φέρει το τσάι του βουνού, τον Βοτανικό μας Χρυσό πιο κοντά στον σύγχρονο χρήστη. Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να μπει σε πουγκάκια ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να τα εμβαπτίσει απευθείας στο νερό του χωρίς να κάνει κάποια περαιτέρω προετοιμασία.

Το τσάι μας προέρχεται από τους πρόποδες του Ολύμπου, από ελεγχόμενη υπό ένταξη οργανική καλλιέργεια, αποξηραμένο φυσικά υπό σκιά σε ειδικές εγκαταστάσεις. Το τσάι μας μέσα στα πουγκάκια μας, όπως και τα υπόλοιπα βότανα, δεν είναι κονιορτοποιημένα αλλά κομμένα σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μην ταλαιπωρούνται, με αποτέλεσμα να διατηρούν όλα τα αρώματά τος και τη γεύση τους, και έτσι πρακτικά πρόκειται για “χύμα” τσάι σε πουγκάκια.

Τα πρωτότυπα πουγκάκια μας, είναι κατασκευασμένα από ίνες του φυτού Musa textilis (κοινώς manila hemp ή άβακας) ένα φυτό συγγενές της κοινής μπανανιάς, και από πρωτογενή χαρτόμαζα. Έχει υποστεί την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία, ενώ είναι ελεύθερο χλωρίου καθώς δεν έχει λευκανθεί.

Οι συνδυασμοί των βοτάνων έχουν σαν στόχο να πλαισιώσουν το Βοτανικό μας Χρυσό, δίνοντας ένα ωραίο γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα χωρίς την προσθήκη επιπλέον αιθέριων ελαίων και ενισχυτικών γεύσης. Επιπλέον οι αναλογίες των βοτάνων στα μίγματα μας προέκυψαν μετά από σειρά γευστικών δοκιμών, μέχρι να πάρουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Να μεταφέρουμε την προσφορά της ελληνικής, το τσάι του βουνού του γένους sideritis scardica,  στη θέση που του ανήκει. Στην καθημερινή χρήση του από τον σύγχρονο άνθρωπο.

«Κάνε το ταξίδι στη στιγμή και στον τόπο με Aegean Blossoms»

Η Aegean Blossoms, δημιουργήθηκε με σκοπό να προβάλει και να αξιοποιήσει το Βοτανικό Χρυσό της ελληνικής γης, το σιδερίτη scardica (τσάι Ολύμπου), αλλά και γενικότερα την ελληνική χλωρίδα και παραγωγή.

Είναι αυτή η γη που έθρεψε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αιώνων, που από τα σπλάχνα της γεννήθηκαν κορυφαίοι πολιτισμοί, που έδωσε το μέτρο σαν έννοια στον άνθρωπο και ιδέες που ακόμα τον οδηγούν, σε συνδυασμό με τον λαμπρό ήλιο και την θάλασσα που την περιστοιχίζει.

Το λογότυπο της Aegean Blossoms αναπτύχθηκε ώστε να περιλαμβάνει και τα τρία αυτά στοιχεία, τα άνθη που παράγει η γη, τον ήλιος με τις ακτίνες του και τα κύματα της θάλασσας του Αιγαίου.